Nimeni on

Minna Wirzenius-Karjalainen

Olen syntynyt 60 luvulla ja hevoset tulivat elämääni ollessani 8 vuotias. Olen  aloittanut hevosteluni ratsastamalla, mutta 12 vuotiaana pääsin raviurheilun maailmaan mukaan. Jo silloin mietin hevosten tuntoja ja psyykettä ja niiden mahdollista kärsimystä ja pahaa oloa ollessaan kilpahevosia. "Kesytin hankalia" hevosia ja koitin tarjota niille luotettavaa ihmissuhdetta, missä onnistuinkin ravimiesten välillä kauhistellessa puuhiani.

Ajoin itsekin kilpaa lähemmäs 100 starttia ja pärjäsinkin ihan hyvin. Voitin ravinaisten Suomenmestaruuden vuonna -89 ja olin voittajajoukkueessa toisena vuonna. Ratsupuolella olen osallistunut lähinnä aluetasolla enimmäkseeen koulukisoihin (myös muutama kansallinen startti) ja joihinkin este ja kenttäkisoihin. 

Hevoshierojaksi (arganum tekniikka) ole opiskellut 90 luvun lopulla sekä shiatsuhoitajaksi myöhemmin.

Jatkokouluttauduin keväällä 2019 ja nykyään hoidan myös koiria shiatsulla.


Taide  ja luovuus ovat olleet minulle  aina osa elämää ja eniten olen kuvannut taiteessani hevosia: maalauksissa, piirroksissa ja nykyään myös lasikaiverruksissa. 

Olen suunnitellut yhdistyksille, seuroille ja yrityksille myös logoja


Minulle jo hevonen ja kaunis työskentely hevosen kanssa ovat  taidetta. Oikein liikkuva hevonenhan kasvattaa juuri niitä lihaksia, jotka tekevät siitä vieläkin kauniimman, vaikka mikä tahansa onnellinen hevonen näyttää kyllä taideteokselta.

 

Asun maaseudulla Ylöjärvellä, missä opetan ja oivallutan ratsastusta ja hevosen ymmärtämistä lähinnä yksityistunneilla, ja teen taidetta kotiateljeessani.

Ratsastus ja maastakäsittelytunneilleni voit päästä myös Lempäälässä Majan tallilla.
Hevoshierontaa ja -Shiatsua käyn tekemässä asiakkaiden luona kauempanakin samoin opettamassa ihmisiä ja heidän hevosiaan harmooniseen ja onnelliseen yhteistyöhön.

Kurssit ratsastuskoulujen oppilaille istunnan ja apujenkäytön vaikutusten oivaltamisesta ovat olleet myös pidetttyjä. Tähän kuuluu teoriaa ja harjoittelua myös ilman hevosia omin jaloin, Human toolin , jumppapallon sekä ohjien ja kuolaimien kanssa

 Tavoitteenani on saada mahdollisimman moni hevosten kanssa toimija ja harrastaja  huomaamaan  ja oppimaan, kuinka hevosen kanssa voi harrastaa olemalla sille todellinen ystävä ja kumppani  ja saada näin hevonen toimimaan ilman pakotteita ja kivun uhkaa.

Omilla hevosillani en käytä lainkaan kuolaimia ja ne saavat olla myös jaloistaan raudattomia eli liikkua paljain jaloin. 

Luonnosta peräisin olevat mikrobit (SBKT BoBIOtech liuos) kuuluvat nykyään myös liiketoimintaani. Pitkään olen niitä käyttänytkin moneen tarkoitukseen hyvällä menestyksellä.. Niillä voi hoitaa hevosia ja muitakin eläimiä sekä  tallia, puutarhaa, kotia, kompostia että lantalaa.

Jaa tämä sivu